pondělí 22. září 2008

Kozi projekt

V pondeli jsme s Jancou dostaly prilezitost jet se podivat na jeden zemedelsko-socialni projekt. Jedna se o farmarsky projekt organizace Heife, ktery pomaha mistnim farmarum tim, ze jim daruje nekolik koz, o ktere se musi starat a mladata potom v ramci komunity darovat nekomu dalsimu.
Jeli jsme autem do vesnice Limaupuluh kota, vzdalene opet cca 4 hodiny od Padangu {vtipne bylo, ze stejnym smerem jako Harau valley}. Kochaly jsme se krasnou krajinou a prirodou - hory, dzungle a ryzova pole. Dojeli jsme do celkem zapadle vesnice, kde jsme zkontrolovali asi tri rodiny a jejich kozy a byli jsme pozvani na spolecnou veceri. Jako dve cizinky jsme byly opet velikou atrakci v cele vesnici a psotupne se z nas stavaji profesionalni fotomodelky. U vecere jsme se jeste vyptavaly na podrobnosti projektu a Budy {vedouci projektu, ktery vystudoval socialni praci v USA} nam na vse ochotne odpovidal. Nakonec z nej vypadlo, ze si temer cela vesnice mysli, ze jsme dve Americanky, ktere financuji jejich projekt. Dost nas to zarazilo a trochu nastvalo, ale se svoji lamanou indonestinou jsme ani nemely moc sanci to lidem vyvracet.
Domu od Padangu jsme se vratili druhy den odpoledne. Diky tomu nam odpadla skoda, pac Koutak tam nechtel jit sam. Nechapu proc! :-]

Žádné komentáře: