úterý 2. září 2008

Den sesty - mala Indonesie

Kolem seste hodiny ranni zacaly snad vsechny Japonky na pokoji kmitat. Sprcha {rozumej polevani se kbelikem}, pravidelne praskani s dvermi, susteni s pytliky a hodiny straveno make-upem me trochu probudily. Nenechaly jsme se ale otravit a vstaly az v deset hodin.
Po snidani jsme se sli trochu projit, abychom zjistili, kde jsme. Nachazime se v jakemsi zabavnim parku, kde je nekolik muzei a hlavne ukazky architektury z cele Indonesie. Prohledli jsme si par "ostrovu" a zavitali do muzea hmyzu a motylu a nasledne do sladkovodnich akvarii. Vstup dohromady 20 Kc.
Po vybornem obede jsme si dali za ukol najit zapadni Sumatru a vyzjistit tak neco vice o oblasti, kam jedeme. Doprovazeli nas dve Indonesanky a tak ackoli domy byly zavrene, domluvily nam prohlidku maleho muzea. Uz se moooc tesime.
Taxikem jsme se dostali do nakupniho centra, kde jsme chteli koupit par malickosti. V obrim centru jsme se trochu ztratili, ale Janca zvladla koupit moskytieru, takze hlavni ukol splnen. Jen jsme si opet {asi diky Ramadanu} nestihli vymenit penize, jelikoz vsechny banky uz byly zavrene.
Zpatly jsme zvolili mistni dopravu a naskocili do minibusu. Neverila bych, kolik lidi se tam vejde naskladat.
Po vecernich nudlich jsme vytahli posledni lahev slivovice a rozhodli se zprijemnit si vecer. Jeste pred tim jsme ale vsichni dostali tricka Darmasiswa a nejakou brozuru, kdo kam jede. Zjistili jsme, ze do Padangu jedeme definitvne ve ctyerech - nase skupinka 3J plus jedna Australanka jmenem Claire.
S Claire jsem se seznamila zahy a prvni dojem nezanechala zrovna pozitivni. V Padangu uz byla, indonesky umi, ubytovani a vse ostatni ma zarizeno a misto toho, aby nam nabidla pomoc, se jen s usklebkem ptala, proc jedeme zrovna tam, kdyz nemluvime, jak si myslime, ze budeme bydlet atp. Docela dost me nasrala a otravila, ale uklidnili jsme se, ze 3J ustoji vsechno a ze se nedame.
Pak uz jsme jen popijeli a kourili rebickova cigarka. Jen Janca to trochu prehnala, v deset vytahla zonglovaci ponozky a pobavila svym antitalentem par lidi.
Kolem jedenacte jsme sli na kute, pac jsme vedeli, ze druhy den musime brzy vstavat kvuli zahajovacimu ceremonialu.
Nedame dopustit na moskytieru!!!

1 komentář:

nynerka řekl(a)...

at ziji 3J!!!