sobota 9. května 2009

Zaverecna ceremonie v Jakarte

Do Jakarty jsme Jancou priletely 6.5. a dve hodiny cekaly na letisti na Pak Aprila a nasi oblibenou australskou spoluzacku Claire. Pak April se po priletu jeste tak trikrat zeptal, kde je Dzan, potazmo Dzin (tak rika Koutakovi) a kdyz ho opravdu nikde nevidel, tak konecne pochopil, ze Honza je vskutku na Flores, tzn. ze do Jakarty nedorazi.
Ubytovani bylo zajisteno v jednom z luxusnejsich jakartskych hotelu Sahid Jaya. Joo, holt se chtela indoneska vlada vytahnout a ukazat nam, ze ne vsechny penize prosustrovala, i kdyz se puvodne mela zaverecna ceremonie konat na Kalimantanu. Ubytovaly jsme se nucene na pokoji s Claire a zacaly ocenovat vymozenosti petihvezdickoveho pokoje - klimatizace, kabelova televize, tepla voda, evropsky zachod a konecne i vana!
Nebyt toho, ze jsme se potkali skoro se vsemi ceskymi Darmasiswaky (a setkani to bylo opravdu vrele), tak cela ceremonie za mnoho nestala. Nekolik oficialnich proslovu prolozenych jidlem z krabice, vecere s guvernerem Jakarty, na kterou jsme museli mit vsichni tradicni batikovany oblecek, abychom splnovali protokol, a na kterou guverner jaksi nedorazil, navsteva muzea, kterou jsem vynechala - zkratka oficialni program nuda nuda sed sed. Posledni vecer vystoupilo nekolik Darmasiswaku s tradicnimi tanci, hrou na gamelan, stinovym divadlem apod. To jsme ocenili nalezitym potleskem.
ja, Terka, Suzie, Sarka, Janca a Gabina

Joo, kdybychom se s Jancou venovaly tradicnim tancum o trochu vic, mohly jsme vystoupit stejne jako Sarka (uprostred)

Aktivity okolo, tzn. ty neoficialni, byly o poznani zajimavejsi. Napr. prozkoumavani 4. patra hotelu, kde by se mohl odehravat nejeden horor (opustene pokoje, propadle stropy, promacene koberce, ...), objeveni vchodu na strechu hotelu, navsteva galerie, kde vystavovali znami z Yogji, a v neposledni rade odpoledne v klimatizovanem nakupnim molu s drahou kavou a nepopsatelne dobrym cheescakem. Zasli jsme taky do knihkupectvi a tady musim upozornit na jednu vybornou knihu, kterou jsem jednim dechem precetla primo u regalu. Jmenuje se The Melancholy of Oyster Boy and Other Stories od Tima Burtona a je plna vtipnych kratkych povidek a ilustraci. Vrele doporucuji! :-)
Po trech dnech jsem opustila metropoli plnou aut, hluku a predevsim smogu a se Sonou se vlakem vydaly smer Yogyakarta.

Žádné komentáře: