úterý 5. května 2009

Prokleti Bali c. 2


Konecne prijel Jack a ja se po dvou dnech stravenych prevazne v restauraci naseho hotelu presunula z Kuty na Nusa Dua. Pravda, doprala jsem si jednu masaz a mensi nakup suvenyru, ale to bylo tak maximum, co jsem si mohla s peti stehy v noze dovolit.
Pujcili jsme si opet motorku a ja Jacka presvedcila, ze jsou na Bali k videni i dalsi zajimavosti nez jen plaz a chlazene pivo. Vypravili jsme se pro zmenu do Ubudu, tentokrat navstili Goa Gajah (Sloni jeskyne), prosli se po meste a ja, po zjisteni, ze jsem doma zapomnela studentskou karticku, jsem odmitla jit do galerie Antonia Blanca za dvojnasobnou cenu. Vynechali jsme i prochazku opicim pralesem, jelikoz Jack se lehce agresivnich opicek trochu boji. Dalsi vylet byl dvoudenni a jeli jsme se podivat na hinduisticky klaster a jezera v Bengkulu. Nadhera! Vylet jsme zakoncili v mistni botanicke zahrade, ktera je pomerne rozsahla a k videni jsou jak orchideje tak kaktusy a spousta stromu a keru. Jen cestovani na motorce je trochu narocne na pozadi. Po par dnech prijel na Bali i Ed (Nemec usazeny v Siantaru) s dalsim ze svych ctyr bratru, Thomasem. No a s nimi se neda delat nic moc jineho nez popijet arak a poflakovat se po meste. Moc jsem se ale nebranila.
Janca se rozhodla na Bali usadit na delsi dobu a za timto ucelem si pronajala novy kost. Krasny maly domecek s velikou zahradou, s rybnickem s lekniny nedaleko Denpasaru. Prijel za ni i Eko z Padangu a ted jen planuji, jak budou v cervenci provadet ceske turisty. Tak jim drzim palce, at to vsechno vyjde.



No a nyni uz k prokleti Bali c. 2. Po nekolika telefonatech s Koutakem a Miksou jsme se dohodli, ze je dozenu na ostrove Sumbawa a spolecne budeme pokracovat na Flores a Komodo. S Jackem jsme se rozhodli byti romantickym parem, co stravi posledi vecer pri zapadu slunce. Listek na autobus byl jiz zakoupen a odjezd naplanovan na 3.5. ve 3:00. Lec co se nestalo. Cestou za romantikou do nas pri odbocovani vlitla zezadu dalsi motorka! Proste pech. Jsme celi, jen Jack nemohl poradne hybat nohou. Projevil se jako klasicky Indonesan a misto toho, aby jel do nemocnice na rentgen a k doktorovi, tak zavital za mistnim samanem. Saman mu prohmatal obe nohy, dal tri plne nepopsane pytlicky prasku a venoval mu jeste bambusovou hul. Pry je vse v poradku, chce to nohu jen rozhybat. Ja jsem pekne po evropsku jela na kliniku, na ktere mi den pred tim vyndali stehy z prstu, a nechala si misto dalsich stehu dat jen motylkove naplasti na ranu na predlokti.
Jacka jsem do nemocnice dokopala za dva dny (stale skuhral a nemohl se ani postavit) a uznala jsem, ze vylet dale na vychod mi neni zkratka souzen. Zrusila jsem listek na autobus a rozhodla se, ze udelam radost padangske universite a pojedu na zaverecnou ceremonii Darmasiswu do Jakarty. Pak (pan) April se radosti do telefonu malem rozplakal.

Žádné komentáře: