čtvrtek 19. února 2009

Panenske ostrovy v tropickem raji


Za Jancou Klapovou prijela dalsi cast rodiny a znamych a my se rozhodli vyuzit nasi znamosti v Painanu a udelat si tri denni vylet na nedaleke v podstate neobydlene ostrovy. Pronajali jsme si lod za celkem smesne penize (podekovani patri Iqbalovi, sefovi mistni policie) a v pondeli opustili pristav v Painanu smerem na Zelvi ostrov. Jelo nas celkem deset bule, Eko, Iqbal a triclenna posadka.
Ostrov je od pobrezi vzdalen tak dve hodiny plavby lodi a jak nazev napovida, zije na nem, resp. v okolnich vodach velke mnozstvi zelv - karet obrovskych. Na ostrove neni zadny hotel, zadni turiste, jen maly domek, ve kterem zije majitelka ostrova a ktere jsme museli zaplatit, ze na ostrove muzeme prespat. Na oplatku nam zase obcas uvarila a mistni chlapi nam nosili kokosy az pod nos.
Pripadali jsme si jako v raji, jako na fotce z nejakeho prihloupleho katalogu cestovni kancelare. Bily pisek, pruzracne cista voda, kokosove palmy - proste raj uprostred Indickeho oceanu. Cele dny jsme travili jen opalovanim se na plazi, prochazkou a sbiranim musli a koralu (ostrov se da obejit pomalou chuzi tak za pul hodiny) a hlavne snorchlovanim na koralovem utesu. Snorchlovani jsem si zcela zamilovala a je mi uplne jedno, ze se mi ted loupou zada jak hadovi. Bylo to jak z nejakeho prirodopisneho televizniho dokumentu! Plavali jsme mezi hejny pestrobarevnych ryb ruznych tvaru a rozmeru, pozorovali jsme roztodivne koraly a pri trose stesti jsme potkali pod vodou i karetu obrovskou. Neuveritelny zazitek!!!
Obe dve noci vetsina z nas spala na plazi. Usinat pod hvezdnou oblohou po vecernim grilovani cerstve nachytanych ryb (jojo Koutna taky jednu chytil), probouzet se vychodem slunce nad morem, posnidat cerstve utrzeny kokos... - musim pokracovat, abyste mi zavideli nebo uz to staci? :-)
Posledni den jsme se na ceste zpet zastavili jeste na jednom ostrove, kde jsme se opet potapeli a ja mela pocit, ze je to tam snad jeste krasnejsi nez na tom predchozim. Pak uz jsme Iqbalovi jen podekovali a jeste si s Honzou domluvili tandemovy paragliding. No jak vidite, rozhodne se tu nenudime...


Žádné komentáře: