středa 19. listopadu 2008

moje ubytovani


Chci jen kratce predstavit misto, kde ted uz skoro dva mesice ziju. V Indonesii je bezne, ze si studenti pronajimaji pokoj u nekoho doma nebo ve specialnich domkach - oboje se nazyva "kost". Ja bydlim s jeste dalsimi sedmi holkami kousek od centra. Vyhodou je to, ze mame samostatny vchod a nemusim tak denodenne potkavat domaci. Obzvlaste "ibu kost" cili "matka kostu" ma vzdycky vsetecne otazky tipu: Odkud?, Kam?, S kym?, Kdy zpatky? etc. Ale to se vas tu na ulici a vsude pta kazdy, takze uz jsem celkem zvykla. Kosty jsou prisne oddelene a neni vubec myslitelne, aby holky a kluci bydleli pohromade. A do deviti vecer bych mela byt doma. To ale odmitam dodrzovat a myslim, ze ibu kost pochopila, ze s tim moc nezmuze. Mam trochu uvolnenejsi evropska pravidla... Ale kdyz me prijde vyzvednout Koutak, tak ji to porad vrta hlavou.
Bydlim sama v pokoji a mame spolecnou kuchyni a dve koupelny. V kuchyni ale moc nevarim, jelikoz system jejich varicu je pro me porad mensi zahadou. Ale jidla ve warungach jsou tak levne, ze se ani nevyplati si doma varit. Jen obcas si zaleju instatni nudle :-] Obcas ale varime u Janci a musim se pochlubit vybornym gulasem, ze ktereho jsme mely boule za usima a minuly tyden jsme si udelaly palacinky. Mnam!

A pro zajemce o starou dobrou tradicni pisemnou komunikaci posilam adresu:

Jana dari Ceko,
Jl. Sawahan II, no. 8
Padang 25 000
Sumatera Barat, Indonesia

















Moje tri spolubydlici

4 komentáře:

Unknown řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Unknown řekl(a)...

Pockej alkarnicko to jako u tebe neudelame zadnej poctivej rakovnickej podliv? U koutaka je to hnusny, tak ze bysme se ti tam hned i nastehovali :D (snad uz to na podruhy zvladnu poslat :)

Katka Kulhánková řekl(a)...

ahoj Jani, nemas nejakou fotogalerii? a to same i u Honzy...? mej se Katka Bandung

maxifik řekl(a)...

To Michal:
No vypada to blede! Leda ze byste se prevlikli za zensky, coz ale tady nebude tak velkej problem. Staci si jen spravne uvazat satek na hlavu...
TESIM SE NA VAS!

To Katka:
Fotogalerie z blogu je na Picasse pod nickem maxificek. Teda aspon myslim... hihi
Viva la Vanoce!