čtvrtek 27. listopadu 2008

Kratke novinky

Kratke aktualni novinky, co se tu tak behem tydne deji.

Novinka c.1:
Mame viza!!! Po trech mesicich {z toho dvou ilegalnich} jsme konecne obdrzeli pasy s vizy. V pasu mame tri nova razitka, dale specialni knizku pro imigracni urad a dale karticku pro imigracni urad. Jeste nam ovsem chybi dalsi karticka pro policajty. Na tu ale potrebujeme dalsich 7 {slovy opravdu sedm} fotek s cervenym pozadim a ne jinym. Vsem moznym institucim uz jsme dali otisky, fotky a podpisy, ale porad je to malo. Nastesti pan Paulus strcil policajtovi uplatek ve vysi nekolika set tisic rupii... Jeste ze jsem si tu pujcila v knihovne Kafkuv Proces. Nic me tak nemuze prekvapit a vse beru s vetsim nadhledem.
Udaje pro policajty jsou fakt neuveritelne. Krome otisku a beznych formularu si nas zmerili {kazdeho uplne blbe}, zvazili {asi to samy} a pak poctive vyplnili jaky tvar ma nase lebka, jaky mame typ nosu, usi, brady, zubu a oci. Kdyz napsali, ze mam cerne oci, tak jsem se jen rozesmala a bylo mi jasny, ze tuhle slozku zase jen nekdo nekam zalozi a uz ji nikdo nikdy nenajde. Takze v pohode a muzeme v klidu pachat trestnou cinnost dal :-]

Novinka c.2:
Mam kamaradku Keke, ktera ma motorku! Parada! Projizdime se po meste a obcas zajedem k plazi. Pri pozorovani more a zapadu slunce si obcas vzpomenu na Vas, jak si uzivate snehu a vanocniho shonu v Cechach. Obcas trochu zavidim, ale pak me oslpouchne vlna a je to zas dobry :-] Joo, vlna vcera osplouchla taky me uplne nove vizum... ehm... no je trochu rozpite, ale pobavila me predstava absolvovat cely proces znovu!

Novinka c.3:
Za par hodin jedem s Koutakem na dalsi sopku - Merapi. Janca je nejaka nastydla tak zustava doma. No taky se trochu boji jet bez Eka, ze by byla nejpomalejsi, tak buhvi jak to je... No my se kazdopadne ale moc tesime, jedeme na cely vikend asi s 15 lidma. Urcite o tom pak napisu a dam fotky.

Novinka c.4:
Posta do Padangu chodi velmi rychle, cca tyden az deset dni. Takze piste a posilejte novinky dal. Vzdycky se tu pak chlubim pohledama z Cech a vsichni jsou z toho paf.

Novinka c. 5:
Planujeme a planujeme velke cestovani po Jave s Kockou a Krocanem, kteri prileti uz za necele tri tydny. Moc se na Vas tesime a hlavne na tu slivovici, co dovezete :-] Jinak plan je takovy, ze Vanoce stravime u Kati v Bandungu, kde ozdobime palmu a snime rybu ve tvaru kapra, pak se presunem do Yogyakarty na Silvestra a pak za Terkou do Malangu. Tem, co zavidi, mohu jen doporucit, aby nas prijeli navstivit taky. Neni nic jednodussiho. Skola nam konci v kvetnu, takze cerven, cervenec je zasvecen velkemu poznavani Indonesie.
Renco a Peto, na Vas se samozrejme taky moc tesim a slibuju spolecne cestovani, hlavne na sever Sumatry!!!

Tak to jsou asi posledni aktuality, co me tak napadaji. Je tu ale takove horko, ze se mi vari mozek, takze jsem mozna na neco zapomnela. No ale co se da delat... :-]

Zdravim do Cecha a posilam tropicke vedro. Na oplatku chci trochu snehu.

Žádné komentáře: