sobota 11. dubna 2009

Navsteva Renci a Petra


Tak a je to tady! Konecne taky nekdo prijel jen a jen kvuli mne :-) Renca s Petrem dorazili 27.3. z Jakarty vyzbrojeni Becherovkou, slivovici a uherakem. Dekuji!
Dva dny jsme stravili v Padangu, prohledli si universitu, centrum, plaz a Gunung Padang a vsichni svorne konstatovali, ze Padang je opravdu spinave, hlucne a ukricene mesto plne porvavajicich blbu. Ani rozeny Indonesan Jack nenesl situaci prilis statecne a srocujici davy deti u Honzova kostu, kterym prezdival "small banditos", mu zpusobovaly navaly migren, vzteku a bemoci. Radeji jsme tedy vyrazili vsichni na plaz Bungus, kde se v klidu ubytovali v nasich oblibenych bungalovech u Raula. Konecne jsem zas nemuseli byt separovani, tak jako v Padangu, kde holky spi s holkama a kluci s klukama. S jiz temer profesionalnimi pruvodci Janou a Ekem jsme podnikli vylet k nedalekemu vodopadu, kde se da skvele koupat. Vecer jsme popijeli domaci slivovici, jedli uherak a kluci hrali na kytaru. Proste pohodicka pod palmami! :-)

Dalsi den cele dopoledne proprselo, pocasi se ale nastesti vybralo a my s Raulem vyjeli na sire more smer ostrov Pagang. Uz me opravdu trochu nudi popisovat stale dokola liduprazdne plaze s bilym piskem, kokosove palmy, pruzracne more a koraly, takze si nalistujte nejaky drivejsi prispevek, kdy me to jeste plne uchvacovalo. Renca a Petr vsak uchvaceni byli (no dobre, ja taky).

Rozhodli jsme se ve zhave muslimske vyhni (rozumej Padangu) stravit co nejmene casu a co nejrychleji jsme se presunuli k jezeru Maninjau. Opet jsme si obkrouzili jezero, nekdo na kole, nekdo na motorce (ano, Jack proste neni cyklisticky nadsenec), prejidali se skvelymi domacimi palacinkami a kvuli pocasi nestihli vylet k dalsimu vodopadu. Na ceste zpatky jsme si prohlidli Bukittinggi, zamackli slzu pri louceni s Jackem, ktery se vracel do Siantaru a vyrazili "domu". V nedeli Renca s Petrem po sestihodinovem zpozdeni letadla uspesne odjeli na Javu a uzivaji si cestovani tam. Pristi sobotu vsak dojde ke stastnemu znovusetkani na Bali! Huraaa!!!

Poznamka: Z Padangu uz mi zacina opravdu trochu hrabat a tesim se, az odtud zase odjedu. Dopisuji projekt pro universitu a po predani certifikatu od rektora to s Koutakem balime smer Bali, Lombok, Sumba a Flores!!! Uz se nemuze dockat, jelikoz se pomalu zaciname kousat nudou....

Žádné komentáře: