úterý 27. ledna 2009

Danau Toba


Jezero Toba primo svadi k lenoseni, relaxaci, odpocinku a prijemnemu nicnedelani. Tedy alespon me svedlo dokonale. Stravili jsme tam nakonec sest dni oproti asi tak trem planovanym a jeste jsem se tam pozdeji na dva dny vratila. A vracet se hodlam i v budoucnu. Podnikli jsme ale i par vyletu po Samosiru, at uz s Nikolou ve trech na motorce nebo na pujcenych kolech nebo na motorce s Jackem.
Za zminku stoji asi hlavne "Kamenne zidle" ve vesnicce Ambarita, kam se da v klidu dojet na vypujcenych kolech. Ve vesnici je i na ukazku nekolik starych batakskych domu a velky pocet pruvodcu, kteri se Vas hned ujmou a zacnout vykladat o historii Bataku, Toby, zidli a pomalu i vesmiru. Dalsi vylet jsme podnikli k jezeru Sidihoni, ktere se nachazi uprostred Samosiru. Cesta je k nemu ponekud tezsi, ale s sikovnym ridicem motocyklu se to da zvladnout. Samotne jezero nas trochu zklamalo, ale okolni priroda je hezka a zpatky se da podniknout i trek dzungli. My ale meli smulu, jelikoz zrovna nejak opravovali cesty a snad i znaceni na pristi sezonu, takze stezka byla zavrena.















kamenne zidle a samanske propriety




V pondeli se z Nikoly stal muz! Rameno mu zdobi tehotna jesterka s nekolika batakskymi symboly a egyptskym krizem. Jestli to vsechno funguje, tak bude muset byt stastny do konce zivota. Ani pri tom moc nebrecel a ja poprve na vlastni oci videla cely proces tetovani. No, ze bych si taky neco nechala od Jacka vyrobit? Uvidime, uvidime :-)















Nikola a Jack

Žádné komentáře: