neděle 23. listopadu 2008

Vareni tradicnich jidel


V sobotu jsme se sesli u Yani, ze se naucime konecne varit nejaka tradicni padangska jidla. Odmitli jsme obycejne kure nebo rybu s kopou chili omacky {na tom opravdu neni krome palivosti nic specialniho} a domluvili se s Koutakem, ze zkusime rendang. Janca vtipne dorazila az kdyz uz se jidlo servirovalo na stul...
Rendang je tradicni pokrm z hoveziho masa a jeho priprava pripomina vareni gulase. Jen podstatnym rozdilem je kokosove mleko a roztodivne koreni a listi, co jsme natrhali u Yani na zahradce. Vsechno se to smicha a pres hodinu za neustaleho michani cekame az se vypari kokosovy olej. Moc se na tom zkazit asi neda, takze i my jsme to {za asistence Yanine maminky} zvladli. Jako priloha se podava prekvapive ryze nebo nudle. My si udelali Martabak mie, cinske nudle v omelete. Vse jsme si poctive zapisovali a fotili, takze se pak na nase kulinarske umeni muzete tesit v Cechach. Totalne jsme se prejedli a prijemne vytuhli u televize s fotbalem :-] Kdyby porad nechodili nejake navstevy tak jsme si hodili i prijemneho sloficka. No, snad priste...
Vecer jsme se sli jeste podivat na jakysi festivalek a promoakci Suzuki, kde hralo par kapel. Koupili jsme si lahvace a pripadali si chvili jako v Cechach na festaku. Jen s tim rozdilem, ze jsme byli jedini, kdo pil pivo, a taky jediny, kdo tancoval... S Jancou jsme to pak sly rozpohybovat do prednich rad, strhli jsme dva nadsence, zbytek na nas koukal, jako kdybychom spadli z jine planety. Vsimli si nas i na podiu a temer se z nas staly hvezdy vecera. Jeste ze mame obe soudnost a vime, ze nas zpev neni na verejne vystupovani.

1 komentář:

mamiko řekl(a)...

To jídlo vypadá dobře a Kouťák má boule za ušima.